Weblog Bruiloft-disco.nl

Voor de perfecte bruiloft op maat.

 • Home
  Home Hier kunnen alle blogberichten op de hele site gevonden worden.
 • Categorieën
  Categorieën Toont een lijst met categorieën van dit bericht.
 • Tags
  Tags Toont een lijst met tags die in de blog gebruikt zijn.
 • Bloggers
  Bloggers Zoek naar favoriete blogger op deze site.
 • Teamblogs
  Teamblogs Vind hier je favoriete teamblogs.
 • Inloggen
  Login Inlogformulier

Verlichting: sfeermaker op je bruiloft

Geplaatst door op in Uncategorized
 • Fontgrootte: Groter Kleiner
 • Hits: 1412
 • Abonneer op updates
 • Afdrukken

Of je nu een speciaalzaak inloopt of een goed restaurant, de verlichting is bepalend voor de sfeer die er hangt. Want zeg nou zelf, zou jij een restaurant inlopen dat Tl-verlichting boven de tafels heeft hangen? Of zou je je bruiloft willen houden in een zaal die verlicht is als de Action? Nee toch. De juiste verlichting op de bruiloft is dus erg belangrijk. Waarschijnlijk letten jullie tijdens het plannen van jullie feest op de details. Alles moet kloppen. De juiste jurk, een matchend pak, mooie bloemen passend bij de kleur van jullie accessoires. En `s avonds? Dan draait jullie dj de muziek die bij jullie past. Maar de verlichting dan? Hebben jullie het daar al over gehad? 

In the spotlights
Wisten jullie dat je ook met verlichting een eigen draai aan jullie feest kunnen geven? Want net zoals er geen standaard playlist is voor muziek, is er ook geen standaard licht. Gelukkig maar, want dat maakt een feest uniek. Ik vind het altijd een uitdaging om met het licht dat ik tijdens mijn show gebruik, een eigen sfeer te creëren. Dat kan door de apparatuur realtime te bedienen. Stel: die ene oom steelt de show op de dansvloer. Hoe leuk is het dan om hem even letterlijk en figuurlijk in de spotlights te zetten. 

Een stukje identiteit
Doet niet elke dj dat? Nee hoor. Veel dj`s maken gebruik van voorgeprogrammeerde recorders. Deze kennen vaak hooguit tien lichtstanden. En die spelen, zoals je je kunt voorstellen, niet in op wat er op dat moment gebeurt. Ik vind dat een gemiste kans, want juist met licht in combinatie met muziek kun je zoveel doen. Kijk maar eens naar concerten. Hoe gaaf is het om een band als The Rolling Stones of Coldplay te zien optreden. Alleen al hun lichtshow is de moeite waard. Het zorgt voor spanningsopbouw, sfeer en een stukje identiteit. En het versterkt de muziek.

Veel mogelijkheden
Ik praat graag eens uitgebreid verder met jullie over de lichtshow die ik jullie kan bieden. Aan welke sfeer denken jullie? Welk licht past daar bij? Houden jullie van fel gekleurde lampen, of liever zachte kleuren? Vinden jullie snel licht mooi, of houden jullie niet van al die flikkerende lampen? En misschien zien jullie wel wat in een verlichte dansvloer, of een dj-meubel met led-lampen die jullie naam aangeven. Er is veel mogelijk. Tot gauw!

0

Copyright 2013 by Bruiloft-disco.nl - All rights reserved